У нашој школи је обележена Дечја недеља под слоганом „Велико срце деце Србије“.
Прва недеља у октобру посебна је за свако дете, јер је то недеља у којој најмлађе школарце уписујемо у Дечји савез и подсећамо се дечјих права.
Током трајања Дечје недеље, учествујући у разним активностима, ученици су се дружили, уживали, били срећни и усхићени.
Први дан Дечје недеље отворен је поздравним говором ученице четвртог разреда. Ученици трећег и четвртог разреда говорили су о дечјим правима и обавезама, представљајући цртеже на хамерима.
Након тога су сви ученици поздравили наше најмлађе ђаке прваке, који су тог дана свечано примљени у Дечји савез.
Другог дана ученици млађих разреда су били гости Центра за културу у Гучи.
Деца су уживала у позоришној представи „Лепотица и звер“, а већину ученика је посебно очарала љубав и домишљатост девојке и принца.
Трећег дана је путовање настављено, али овог пута у Издвојено одељење у Горњи Дубац.
Домаћини су гостима приредили леп дочек на спортском терену, где су ученицима представљене различите игре које су са одушевљењем прихватили и учествовали у њима.
Природне лепоте тог краја и шетња до школе оставили су посебан утисак на све. Весела граја је одзвањала сеоским путићем до школице, која је ушушкана у долини и окружена прелепим шумарцима. Деца су провела време у дружењу, играли су се на справама у школском дворишту, а након игре имали су заједничку ужину у којој су уживали.
Још једно занимљиво дружење завршено је уз песму и шалу.
Четвртак је био у знаку ликовне радионице на тему овогодишњег слогана Дечје недеље “Велико срце деце Србије”.
Деца су уживала у заједничком креативном раду. Цртали су, бојили, сецкали и лепили срца која нас покрећу, дају нам снагу и удружују нас. Од малих срца, украсили су велико срце у знаку наше заставе, које је са ученичким радовима изложено у холу школе.
Том приликом пожелели смо да свако срце куца срећно и да нас увек љубав уједињује.💞
Ученици Издвојеног одељења у Вучковици су такође учествовали у разним активностима и креативним радовима украсили школске паное.
Док су неки од ученика старијих разреда током трајања Дечје недеље имали посебану част. Заменили су улоге са својим наставницима и одлично су се снашли у томе, тако да већ сада међу њима можемо препознати будуће колеге. 👏😊
Дечја недеља у нашој школи је завршена у духу хуманости и спортских активности у којима су учествовали ученици млађих разреда.
Након низа вежби за загревање и елементарне игре “Између четири ватре”, обрадовали смо другарицу која је недавно остала без једног родитеља.
Том приликом, ученици другог разреда, уручен је поклон као знак подршке и љубави.
У овом хуманом гесту заједно су учествовали ученици, родитељи и наставници наше школе.
ВЕЛИКА СУ 💕 НАШЕ ДЕЦЕ!
Желимо да ову поруку пренесемо на све наредне генерације и да то траје заувек.

адреса

Котража,  32235 Котража

Telefon i E-mail

032 856 113   mail    oskotraza@gmail.com

Директор школе

Милан Сарић