У нашој школи ове године је обележен  ” Дан Франкофоније”  који се у свету прославља  20. марта , а посвећен је француском језику и мултикултуралној заједници коју чини преко 220 млиона говорника у свету. Франкофонија има задатак да јача и промовише присуство и употребу француског језика.

Ученици наше школе су кроз неколико активности осликали богатство културе, обичаје и вредности Франкофоније.

Ученици петог разреда: Неда Вујичић, Николина Бојовић, Андреа Обрадовић, Маријана Мечанин, Марија Брајовић, Анђела Мечанин, Ивана Петронијевић , Љубица Милутиновић, Анђела Перичић Василије Вујичић, Бојан Драгић, Марко Спасојевић, Ђорђе Бојовић, Лука Јанковић и Александар Доловић  су припремили прелепу изложбу хамера и били веома креативни. Тема изложбе су били симболи Франкофоније и све оно што најбоље представља Француску и француски језик у свету.

Ученици шестог  и осмог разреда су учествовали у квизу под називом  ”Le super quizz francais”  и показали веома добро познавање француске историје, географије, уметности, цивилизације, познавање француског језика и опште културе.

Ученици седмог разреда нису само учествовали него су се и такмичили у истоименом квизу, поштујући сва правила такмичења. Екипа девојчица победила је екипу дечака и освојила веома вредне и лепе награде.

 

адреса

Котража,  32235 Котража

Telefon i E-mail

032 856 113   mail    oskotraza@gmail.com

Директор школе

Милан Сарић